Подаци о почетку школске 2020/2021.године

Данас, у понедјељак, 7.9. 2020. у Херцеговачко – неретванској жупанији/ кантону и Граду Мостару почиње нова школска 2020/2021.година.
Укупан број ученика и ученица који похађају основне школе на подручју Града Мостара у овој школској години је 8.778.
У први разред основних школа на подручју Мостара, односно у 24 основне школе којима је Град Мостар оснивач, у школској 2020/2021. години[нбсп]уписана су 993. ученика и ученица.
Укупан број ученика и ученица који похађају средње школе на подручју Града Мостара [нбсп]у школској 2020/2021. години је 4328.
У прве разреде средњих школа у Граду Мостару, односно у 19 средњих школа чији је оснивач Град Мостар, уписан је укупно 1151 ученик и ученица.
Пред нама је почетак нове школске године, која доноси и нове изазове, изазове које нисмо досада имали. Настава у свим школама на подручју Града, и основним и средњим, ће се имајући у виду епидемиолошку ситуацију, организирати у складу са Наредбом Кризног стожера/штаба Федералног министарства здравства за образовне установе од 20.8.о.г., Препорукама за школе у контексту Цовида-19 за школску 2020/2021.годину Завода за јавно здравство Федерације БиХ, Инструкцијом школама од стране Министарства образовања, науке, културе и спорта ХНЖ/К-а од 27.8.о.г. и Превентивно епидемиолошким мјерама Завода за јавно здравство ХНЖ/К-а и Кризног стожера/штаба Министарства здравства, рада и социјалне заштите ХНЖ/К.
Настава ће се у свим школама организирати и изводити на сигуран начин, уз подузимање свих наређених превентивно епидемиолошких мјера у циљу заштите здравља ученика, наставника, другог особља те чланова њихових породица.
Кризни стожери/штабови Федералног министарства здравства и Министарства здравства, рада и социјалне заштите ХНЖ/К ће континуирано пратити даљи развој епидемиолошке ситуације и у складу с тим давати нове приједлоге мјера везано за организацију и извођење наставе.

Град Мостар
Одјел друштвених дјелатности

Иди назад