Večeras na Kantarevcu: Zatvaranje Open Ctiy Mostar koncertom Magnifica

U srijedu, 22.9. u 20:30 sati počinje ceremonija zatvaranja Open City Mostar festivala koji je u protekla 22 dana predstavio 40 izvođača kroz svakodnevni muzički program i popratne aktivnosti na 10 lokacija u gradu.

Festival će između ostalog zatvoriti i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, kao partner u realizaciji Open City Mostar, Johann Sattler, šef izaslanstva  EU u BiH, kao glavni financijeri projekta, te Orhan Oha Maslo, direktor Rock Škole Mostar, realizatora projekta.

Besplatan koncert Magnifica, slovenske pop zvijezde, označit će kraj prvog Open City Mostar festivala.

„Pozivamo sve građane da budu s nama na zatvaranju i proslavi ova sjajna 22 dana koja su iza nas. Pjevamo za još Open City Mostar festivala u budućnosti.“ kažu iz Rock Škole Mostar

Open City Mostar u svoju realizaciju uključio je i postojeće festivale, otvarajući građanima vrata za besplatno sudjelovanje u programima tri gradska festivala, pa su tako, između ostalih, na Open City Festivalu nastupili:

TBF, Helem Nejse, Grše (U sklopu Mostar Summer Festa); Tonči Huljić i Madre Badessa; Todd Sharpville, Yogi Lonich, Partibrejkers (U sklopu Mostar Blues & Rock Festivala); Laka, Justin's Johnson, Funk Shui, Vasil Hadžimanov, te 25 lokalnih izvođača iz Mostara i Bosne i Hercegovine koji su svakog dana donosili muziku na dva stage-a u gradu.

Ostvarena je i suradnja sa lokalnim organizacijama Poligon, IDEAA, Street Arts Festival, UWC Mostar, HNK, Narodno Pozorište, Centar za politološka istraživanja Filozofskog Fakulteta koje su provodile svakodnevne popratne aktivnosti poput radionica, prezentacija, konferencija i drugog zanimljivog sadržaja.

Nazad