Dodjela nagrada za najuređenija dvorišta

U cilju unaprjeđenja odgovornosti prema zaštiti životne sredine Grad Mostar je raspisao Javni poziv za izbora za najljepše uređenog dvorišta (okućnice), školskog dvorište, balkona i terase stambenih objekata i najuređeniji gradski prostor.

''Nama je cilj da svakim danom Mostar, kao jedno turističko središte BiH dobiva puno bolju sliku, da bi živjelo u puno boljem ambijentu, da mladi ljudi, vi ste iz institucija koje se bave s ljudima, potaknete da razmišljaju na jedan ispravan način, da smo mi u životu prolazni na zemlji da dolaze iza nas mlađi, da se generacije smjenjuju, ali da treba nešto što vrijedi sačuvati za buduća pokoljenja i na takav ćemo način ostvariti misiju koja nam je svima zadana da sačuvamo planetu da imamo kvalitetan život i da iza sebe ostavimo nešto uređenije nego što je bilo prije'', rekao je gradonačelnik Ljubo Bešlić. Naglasio je kako mu je želja da svake godine bude sve više i više ljudi koji se natječu jer ćemo kroz takvu konkurenciju dobiti ljepši grad što nam je svima cilj te da iako su nagrade skromne, izrazio je nadu kako će ovo priznaje koje je dodijelio Grad Mostar biti poticaj kako njima tako i njihovim susjedima i da će se mnogu ugledati na njih.

Dodjela novčanih nagrada, robnih bonova i zahvalnica dobitnicima upriličena je danas u Gradskoj vijećnici, a u prilogu je popis nagrađenih i fotografije sa svečanosti uručenja.

Podsjećamo kako je Grad Mostar dobio nagradu 'Prvak zaštite prirode, BH Green Awards 2018.' i plaketu 'Zlatna Tisa' u kategoriji gradova za 2018. godinu. Nagradu je uručio Jakub Skalnik, veleposlanik Republike Češke u BiH. CRP iz Tuzle uz podršku Veleposlanstva Republike Češke, UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša FBiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku učinkovitost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizirao je dodjelu spomenute nagrade.

PR GM DK

 

Natrag