GRADSKI ODJELI
Vrijedna donacija: Japan pomaže obnovu prostorija Judo kluba Borsa
25.01.2023
13:55

Vlada Japana na čelu sa veleposlanikom Japana u BiH Nj.E. Kinefuchi Masami i predsjednik Judo kluba Borsa Franjo Zadro potpisali su ugovor o suradnji. Japan će financirati opremanje Borsinih prostorija.

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, a uz potpisnike, ceremoniji su prisustvovali predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, te predsjednik Sportskog saveza Senad Kevelj.

Pri potpisivanju ugovora Zadro se zahvalio Japanu na izvanrednoj potpori za budućnost kolektiva, te naglasio kako mu je posebno draga činjenica što potpora dolazi od naroda koji je od Borse izuzetno cijenjen, od naroda koji baštini velike ljudske kvalitete.

Naime, nakon prvog susreta predstavnika Borse sa veleposlanikom Japana Nj. E. Itom Makotom,  veleposlanik je izrazio želju u ostvarenju potpore radu Borse. Predstavnici japanskog veleposlanstva u protekle dvije godine više su puta posjetili Borsu, pratili rad, projekte i organizaciju kolektiva. Detaljnom obradom kluba od strane veleposlanstva Japana zaključeno je da je Borsa kolektiv od "velikog značaja" za društvo u Bosni i Hercegovini, te je cjelokupan rad "provjere" završen početkom prosinca protekle godine kada je od Ministarstva financija Japana stigla potvrda o odobrenom financiranju Borse.

Iako je do sada Japan u BiH financirao isključivo Javna poduzeća, Borsa je po prvi put iznimka u tome.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram