GRADSKI ODJELI
Diaspora Invest: Grad Mostar želi privući nove ulagače
28.06.2024
13:10

U sklopu USAID-ovog projekta "Diaspora Invest", 30 općina i gradova u Bosni i Hercegovini intenzivira suradnju s dijasporom kako bi povećali ulaganja u mjesne zajednice.

Više od 70 općinskih predstavnika, među kojima su i koordinatori Grada Mostara, okupili su se u Neumu kako bi razgovarali o postignutim uspjesima i zajednički osmislili daljnju strategiju za promicanje ulaganja u zajednicu, održavanje komunikacije s dijasporom i privlačenje novih ulagača.

Tijekom protekle godine, porast ulaganja bio je očit zahvaljujući boljoj komunikaciji s mjesnim vlastima, zajedničkim inicijativama za dodjelu nepovratnih sredstava i snažnijem angažmanu zajednice.

Grad Mostar, u prvoj godini provedbe projekta Diaspora Invest, primio je četiri prijave, od kojih su dvije uspješno završene, a dvije su u postupku provedbe.

Prvi korisnici zajedničkih nepovratnih sredstava Grada Mostara i Vlade Sjedinjenih Američkih Država putem USAID-ovog projekta "Diaspora Invest" su tvrtke Logika d.o.o. i ITAM Services d.o.o., koje će kroz ovu potporu osigurati otvaranje novih radnih mjesta i stvoriti prilike za nova ulaganja.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram