GRADSKI ODJELI
Druga i treća Radionica Hortiterapije
03.11.2023
15:48

Zajedno smo proširili naše znanje o čarima prirode kroz drugu i treću radionicu hortiterapije. Na drugoj radionici imali smo priliku upoznati se s nevjerojatnim glistama, super junacima našeg vrta.  Naučili smo o njihovom značaju i kako brinuti o ovom korisnim stvorenjima. Ujedno, otkrili smo tajne recikliranja i stvaranja komposta, doprinoseći očuvanju okoliša. Naši mladi vrtlari su bili predani i znatiželjni, zajedno stvarajući okoliš koji nas okružuje.

Na trećoj radionici smo proširili svoje znanje o biljkama i plodovima povrća. Učili smo kako prepoznati različite vrste plodova, istražujući raznovrsnost koju naš vrt pruža. Naši mladi vrtlari su postali pravi stručnjaci u prepoznavanju plodova.

Najvažniji dio tih dana bio je kada smo zajedno punili saksije zemljom. Svaka saksija je dobila poseban oblik pažnje, svaka količina zemlje je odabrana pažljivo, svako sjeme je postavljeno s posebnom namjerom. Sadili smo sjeme nevena, blitve, graška, boba i graška, zalijevali smo ih s pažnjom ostavivši ih da rastu i razvijaju se u miru.

Hvala JU Dječiji vrtić Ciciban i JU Centar Los Rosales na predivnoj suradnji. Nastavljamo graditi zeleni raj i učiti o čarima prirode.

Posebno hvala @EcoDesigne

Ove aktivnosti su dio Projekta „Inclusive Play“, koji se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Planirano je održavanje pet radionica koje koriste hortikulturu kao radnu terapiju i alat za inkluziju. Radionice se održavaju na prostoru osjetilnog parka Kantarevac u Mostaru. Danas je samo početak ovog inspirativnog putovanja.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram