GRADSKI ODJELI
Europski tjedan mobilnosti u Mostaru započeo promocijom električnih bicikala
19.09.2023
12:02

Europski tjedan mobilnosti u Mostaru je započeo u subotu 16.9. promocijom električnih bicikala u suradnji sa Ekos doo i Brdsko-biciklističkim udrženjem MTBA Mostar na Fortici, dok je nedjelja 17.9 bila u znaku trčanja ulicama našeg grada sa ekipom Škole trčanja Sanus Motus.

Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u periodu od 16. do 22. rujna/septembra.

Grad Mostar s ciljem razvijanja moderne, urbane i pametne sredine organizira promociju Europskog tjedna mobilnosti.

Svi građani će u ovom tjednu imat priliku upoznati se i doznati više o Europskom tjednu mobilnosti, uživati i sudjelovati u brojnim aktivnostima s ciljem promocije održive urbane mobilnosti, sprječavanja emisije štetnih plinova te kvalitetnijeg način života i kulture življenja u urbanim sredinama.

U petak 22.9. je Dan bez automobila - III Mostarska biciklijada koja starta u 18 sati na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog (Lenjivo šetalište).

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram