GRADSKI ODJELI
Grad Mostar potpisao Memorandum razumijevanja o priključenju EBRD Zelenim gradovima
17.03.2022
16:34

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić se sastao s Manuelom Naessl, direktoricom EBRD ureda u Bosni i Hercegovini i direktorom JP Deponija Mirhadom Grebovićem.

Grad Mostar je potpisao zajednički sporazum, koji obećava financijsku i strategijsku partnersku pomoć Mostaru u rješavanju JP Deponija i stvaranju zelenog Mostara.

EBRD je međunarodna financijska institucija koja podržava privatni sektor, promiče regionalnu suradnju zemlje i europske integracije te razvoj zelenog gospodarstva. EBRD-ov program Zelenih gradova („Green Cities„) nastoji izgraditi bolju i održiviju budućnost za gradove i njihove stanovnike. Program to postiže identificiranjem, određivanjem prioriteta i povezivanjem ekoloških izazova gradova s održivim ulaganjima u infrastrukturu i mjerama politike.

Put do zelenog grada je kontinuiran, a EBRD ovim putem omogućava gradovima da s vremenom prilagode svoje strateške ciljeve i vizije.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram