GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Mostara uručili nagrade najboljim učenicima u kvizu znanja o odvajanju otpada
24.03.2023
9:08

Udruženje građana „Zajedno za naš grad“ završilo je edukaciju u sklopu projekta ECO-WIN odvajanja otpada. U proteklih godinu dana istodobno s odvajanjem otpada u srednjim i osnovnim školama vršena je edukacija djece u 25 mostarskih škola, a zatim je urađen kviz znanja, te su izabrana tri rada koja su osvojila najviše bodova.

Svečana dodjela prigodnih nagrada učenicima koja su pokazala najbolje znanje o odvajanju otpada organizirana je jutros u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

U kvizu znanja najbolji su bili Ana Grbešić, Ivan Lukenda i Lamija Rušić, a njima su prigodne nagrade uručili gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, te sponzor projekta ECO-WIN, Amel Tiro.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić je ukazao na važnost ovog projekta jer o brizi za okoliš i potrebu razvrstavanja otpada je potrebno učiti djecu od vrtića, preko osnovne do srednje škole te je stoga izrazio uvjerenje kako će se ovaj projekt nastaviti širiti i na srednje škole.

Čestitao je onima koji su pokazali najveće znanje te zahvalio je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom jednogodišnjem projektu u kojemu je odvojeno 120 tona otpada. Također je naglasio da ovo nije završetak projekta, nego će se on nastaviti kontinuirano odvijati uz potporu Gradske uprave.

Svečanosti uručenja nagrada uz gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća bili su nazočni i Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcije poslove, Nermin Mehić, predsjednik Udruženja „Zajedno za naš grad“ .

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram