GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić dodijelio certifikate polaznicima obuke 'Digital marketing specijalist'
23.11.2023
12:41

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u četvrtak je u Gradskoj vijećnici Mostara dodijelio certifikate polaznicima obuke „Digital marketing specijalist“.

"Uvijek se veselim projektima u koji su uključeni mladi. Nije tako davno bilo kada smo na Sajmu gospodarstva najavljivali ovaj projekt, sad vidimo rezultate, a na licima mladih ljudi koji su dobili certifikate vidim osmjeh i sreću. Grad će i dalje pomagati gdje bude potrebno i idemo s ovakvim projektima u budućnosti", kazao je tom prigodom gradonačelnik Kordić.

U realizaciju projekta bilo je uključeno i Sveučilište u Mostaru, koje je certificiralo ovu obuku.

"Do sada su završena četiri ciklusa obuke, koja je imala za cilj osposobiti mlade nezaposlene osobe određenim znanjima i vještinama kako bi mogli pronaći zaposlenje u IT sektoru, koji je pokazao određeni interes prošle godine za upošljavanje mladih", kazao je direktor REDAH-a i voditelj projekta „Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru“ Ivica Sivrić.

Dodao je kako je u okviru projekta kreirana mobilna aplikacija „Štela“, koja omogućuje razmjenu informacija između poslodavaca i nezaposlenih osoba.

Također, U Gradskoj vijećnici danas su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta „Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru“ u sklopu kojeg je organiziran drugi ciklus obuka za zvanje digital marketing specijalist.

Inače, REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-a, provodi projekt koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega su grant sredstava Europske unije 312.932 KM.

Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe tvrtki iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcijski plan za zapošljavanje Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta „Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekt ima za cilj doprinijeti poboljšanju prilika za zapošljavanje u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram