GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić na Sajmu gospodarstva, poljoprivrede i turizma 'Dani trešnje'
22.06.2022
13:02

Jubilarno 20. izdanje Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma "Dani trešnje", na kojemu svoje proizvode prezentira oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regije, otvoreno je u srijedu u Mostaru.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti među kojima i gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić.

"Grad Mostar je turizam prepoznao kao stratešku granu razvoja u nedavno usvojenoj strategiji razvoja Grada Mostara. Upravo poveznica turizma i poljoprivrede u Hercegovini treba biti prepoznata. Idemo u tom smjeru da ponuda svi OPG-ova koji su ovdje prisutni bude u našim ponudama turistima kojih je nakon dvije pandemijske godine sve više i više u Mostaru“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Kordić.

Direktor Sajma Salem Bubalo istaknuo je kako Sajam kroz sva tri dana nudi bogat i raznovrstan sadržaj.

„Sajam je prepun i kroz sljedeća tri dana svi će imati priliku naći nešto za sebe. Bit će raznih prezentacija iz područja gospodarstva, poljoprivrede, prehrambenih i turističkih proizvoda, a posebnu važnost dajemo potpisivanju dva sporazuma o suradnji i prijateljstvu, i to između Obrtničke komora BiH i Obrtničke komore Republike Sjeverne Makedonije, te između dječjih vrtića iz Mostara i Skoplja - navodi Bubalo.

Pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Crne Gore Miroslav Cimbaljević kazao je kako su poljoprivredni proizvođači iz te zemlje prvi put u prilici sudjelovati na "Danima trešnje".

„Veliko mi je zadovoljstvo što Crna Gora na ovako ozbiljnom sajmu može pokazati svoju ponudu, razviti partnerski i prijateljski odnos s proizvođačima iz regije, ali i učvrstiti te neke veze koje su pokidane u prethodnom periodu. Razmjenom iskustava dobre poljoprivredne prakse možemo razvijati sinergijsko djelovanje s ciljem da naša poljoprivredna proizvodnja bude uzdignuta na višu razinu i da stremimo toj proizvodnji kakva je i u zemljama Europske unije“, naglasio je Cimbaljević.

Drugog dana Sajma planirana su znanstvena predavanja, kao i dodjela nagrada i priznanja kako ustanovama tako i pojedincima - Zlatna trešnja s medaljom, a sve će biti popraćeno kulturno zabavnim programom.

Moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma "Dani trešnje 2022" je promocija suvenira i rukotvorina, kao i zaštita starih zanata.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram