GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić osudio vandalizam na Partizanskom groblju
15.06.2022
10:46

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić čvrsto je osudio sinoćnji vandalski čin u kojem je devastirano Partizansko groblje u Mostaru.

"Dok se gradska uprava bavi pripremanjem projekata zaštite i revitalizacije svih kulturnih spomenika u našemu Grad Mostar, nekoliko vandala sustavno radi na unistavanju istih. Veliki Bogdan Bogdanović, svjetsko ime, ostavio je dio svoje genijalnosti našemu gradu. Moramo se ponositi i drugima pokazivati naše povijesno nasljeđe. Čvrsto osuđujem vandalizam kojem svjedočimo i očekujem od svih institucija kažnjavanje vandala. Mostar ovo nije zaslužio! Gradska uprava će pokrenuti sve aktivnosti kako bi se sanirala nastala šteta", napisao je u svojoj objavi na Facebook profilu gradonačelnik dr. Mario Kordić i dodao:

Što znači kada je neki spomenik nacionalni?!

Uz još jednu čvrstu osudu vandalskih radnji, pozivam nadležne institucije da procesuiraju odgovorne osobe. Grad Mostar nema nadležnost nad policijom niti nad nacionalnim spomenicima. Nažalost, često se zloupotrebljavaju ovakvi događaji kako bi se kriminaliziralo pojedince ili gradske službe. Pozivam sve da daju svoj doprinos kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponavljali.

U Službenom glasniku BiH jasno stoji kakva je obveza Vlade Federacije BiH kada je u pitanju nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram