GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić podržao projekt unapređenja zemljišne administracije
30.11.2022
13:42

U povodu završetka projekta "Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini" (CILAP) u srijedu je u Mostaru održana završna svečanost u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Riječ je o dugoročnom projektu čiji je cilj bio povećanje učinkovitosti i pouzdanosti procedura u zemljišnoj administraciji BiH.

Na svečanosti se prisutnima obratio i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić iskazavši posebnu zahvalnost veleposlanstvu Švedske na potpori ovom projektu, te Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove koja je omogućila da i Grad Mostar bude dio istoga. On je također naglasio kako se pozitivni učinci projekta već vide u praksi i kako će on donijeti dobrobit Gradu Mostaru i u budućnosti.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović naveo je kako je osnovni cilj projekta bio pomoći u uspostavi kvalitetnijeg, sigurnijeg, pouzdanijeg sustava zemljišne administracije u BiH s osvrtom na izgradnju kapaciteta, jačanje institucija, edukacije i transfer znanja. To je zajednički projekt dvaju geodetskih uprava u BiH – objasnio je direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Dragan Stanković kazao je kako su od 2013. godine imali kredit Svjetske banke od 17 milijuna dolara za uspostavu jedinstvene evidencije, a kao tehnička podrška im je bio CILAP projekt.

Šefica Odjela za razvojnu suradnju Veleposlanstava Švedske u BiH Eva Smedberg kazala je ponosna na rezultate koji su postignuti tijekom ove suradnje koja traje cijelo desetljeće. Ocijenila je kako su uz podršku Švedskih eksperata u okviru projekata postignute zahtjevne i teške strukturalne reforme u izuzetno zahtjevnom okruženju.

Projekt je rezultat suradnje Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Lantmäterieta (Švedska uprava za mapiranje, katastar i upis prava), uz podršku Veleposlanstva Švedske u Bosni i Hercegovini i Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (Sida).

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram