GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić zahvalio premijeru Hercegu na potpori u realizaciji važnih projekata
20.09.2022
14:36

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao s predsjednikom Vlade HNŽ-a dr. Nevenkom Hercegom. Tijekom razgovora istaknuta je sjajna suradnja između Županije i Grada Mostara u realizaciji brojnih projekata.

„Vlada HNŽ-a kontinuirano pomaže i pomagat će čitav niz razvojnih, infrastrukturnih, socijalnih i svakih drugih projekata koji su u Mostaru dovršeni ili su u tijeku. Predano, s višemilijunskim sredstvima, pomažemo stabiliziranje i razvitak Zračne luke Mostar, a osim što pomažemo razvitak turizma, godinama smo uvjerljivo najsnažniji podupiratelji mostarskoga sporta i kulture, kako kroz institucionalne odnosno ekipne tako i kroz individualne aktivnosti naših uspješnih sugrađana'', istaknuo je predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, najavivši kako će Županija Gradu Mostaru s 2,5 milijuna KM pomoći i u rješavanju pitanja deponije Uborak, putem Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a.

Gradonačelnik Kordić naglasio je kako s premijerom Hercegom ima svakodnevnu komunikaciju i suradnju.

„Iznimno sam zahvalan premijeru Hercegu na potpori koju Županija pruža Gradu Mostaru. Osjeća se sinergija između ljudi koji su uključeni u sve procese i današnji sastanak je prilika da razmijenimo mišljenja i vidimo u kojem ćemo smjeru dalje nastaviti“, naglasio je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Na sastanku je bilo riječi i o činjenici da su u Mostaru smještene gotovo sve vitalne središnje nacionalne, znanstvene, kulturne, zdravstvene, vjerske, medijske, sportske i druge institucije ovdašnjih naroda čiji rad, ocijenjeno je, dominantno podržava Vlada HNŽ-a. Gradonačelnik Kordić zahvalio je predsjedniku Hercegu na svekoliko pruženoj potpori kroz sve protekle godine, istaknuvši i ovom prigodom projekt energetske učinkovitosti u sklopu kojega je Vlada HNŽ-a u cijelosti obnovila odnosno ''utoplila'' i osuvremenila čitav niz javnih objekata, prije svega škola, školskih dvorana, domova zdravlja, kulturnih i drugih zdanja koja su u vlasništvu Grada Mostara.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram