GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić: Mostar je poželjno mjesto za investicije
02.05.2023
8:42

U Mostaru je otvoren 24. Međunarodni sajam gospodarstva koji će u pet dana trajanja okupiti izlagače iz više od 30 zemalja svijeta. Zemlja partner je Izrael, a Sajam je svečano otvorila NJ.E. veleposlanica Države Izrael u BiH Galit Peleg.

Sa govornice mostarskog sajma prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić koji je tom prilikom istaknuo je kako je Sajam i ove godine organiziran na vrhunskoj razini.

"Kao gradonačelnik Mostara zajedno sa svojim suradnicima, Gradskim vijećem i prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine ustrajat ću na dijalogu, dogovoru i suradnji. Jer samo tako možemo u punini afirmirati sve naše vrijednosti, našu bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, prirodne ljepote i zemljopisni položaj te vrijedne i kreativne ljudi, a našu nacionalnu različitost iznova doživljavati i promovirati kao našu prednost.

Želimo Mostar koji će biti poželjno mjesto za investicije, mjesto ugodno za život, grad u kojem će se mladi obrazovati, početi vlastiti posao i zasnovati obitelji. Tek tada možemo kazati da smo polučili rezultat", kazao je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Grad Mostar i ove godine će na Sajmu imati interaktivni štand s raznim aktivnostima posvećenima turizmu, poljoprivredi i razvoju IT sektora.

U srijedu 3. 5.2023. na štandu Grada Mostara organizira se Info dan iz oblasti poljoprivrede, te prezentacija turističke kartice Mostar Pass. Na štandu od 12 do 13 sati doznajte sve o avanturističkom turizmu, a od 14 do 15 sati tema je suradnja između Međunarodne Zračne luke Mostar i Croatia Airlinesa.

Bogat program za sve posjetitelje štanda bit će organiziran i u četvrtak. Od 10 do 11:30 sati planirani su intervjui poslodavaca sa polaznicima obuke Digital marketing specijalista, od 12:30 do 13:30 intervjui poslodavaca sa polaznicima obuke Quality Assurance tester, te od 13:30 do 14:30 intervjui poslodavaca sa polaznicima obuke WordPress Developper.

Istoga dana na Glavnoj bini od 11:30 do 12:30 bit će predstavljeni rezultati projekta „Podrška mladima u zapošljavanju u IT sektoru.

Upriličena dodjela darovnica za nabavljenu opremu start-upovima, dodjela certifikata za polaznike 1. ciklusa obuka (digital marketing specijalist, word press developer i QA tester) i predstavljanje mobilne aplikacije „Shtela“

U petak Služba za kulturu Grada Mostara organizira program od 12 do 15 sati pod nazivom 'Mostar – grad kreativaca.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram