GRADSKI ODJELI
Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice organizator događaja povodom Dana Planete Zemlje
17.04.2024
11:43

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, Super eko škola, je organizator događaja povodom Dana Planete Zemlje, 22. aprila 2024. godine pod nazivom " Volim i čuvam Planetu".

U programu obilježavanja učestvovat će deset osnovnih škola:

Osnovna škola Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, Osnovna škola Čapljina, Osnovna škola Blagaj, Osnovna škola Vrapčići, Osnovna škola Bijelo Polje, Osnovna škola Mujaga Komadina, VI osnovna škola , IV osnovna škola i Osnovna škola "Omer Maksumić" Podveležje.

U sklopu programa učešće će uzeti i Novi val Blagaj.

Učenici pomenutih škola će imati priliku učestvovati u likovnoj radionici, ekološkom kvizu i sadnji biljaka.

Najuspješniji učenici će dobiti prigodne poklone, a za sve škole učesnice bit će uručene zahvalnice.
Škole učesnice od naših sponzora dobijaju i biljke koje će posaditi u svojim školama.

Sponzori događaja su:
- Odjel za privredu, komunalno i inspekcijske poslove Grada Mostara,
- J.P. Komunalno Mostar,
- ZK Office,
- Motel & Restoran Malta Mostar.

 

Cilj navedenog događaja je da našoj djeci ukažemo na važnost očuvanja Planete Zemlje, da vole i cijene prirodu koju imaju i da je čuvaju za naredne naraštaje!

Podsjetimo, 2022. godine u okviru projekta ” Misli o prirodi” koji implementira Centar za promociju civilnog društva OŠ “Gnojnice” dodijeljen je status “Super eko škola”

Na osnovu Evaluacijskog izvještaja u postupku certifikacije, uvidom u dokumetaciju, posjetama školi i svim aktivnostima koje su obuhvatale cetifikaciju, ova škola dobila je 85 bodova od mogućih 100 i na taj način su dobili certifikat i status : SUPER EKO ŠKOLA, što znači da su otvoreni za saradnju, prepoznatljivi po svom eko angažmanu i implementiraju najbolje prakse za očuvanje životne sredine.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram