GRADSKI ODJELI
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za javne prostore u zatvorenom
12.08.2022
7:35

Nevladina organizacija People In Need (PIN) kao nosilac projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, zajedno sa partnerskim organizacijama Everyday Peace Indicators, Omladinski Kulturni Centar Abrašević, Udruženje Agencija lokalne demokratije iz Mostara i Udruženje građana Nešto Više, u okviru navedenog projekta objavljuje

JAVNI POZIV
za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih poboljšanju funkcionalnosti i kvalitete javnih prostora u zatvorenom na području grada Mostara.

Pozivaju se sva zainteresovana, pravno i administrativno nezavisna tijela: registrovana udruženja građana Mostara, javne ustanove i nevladine organizacije, koja imaju težište djelovanja u oblasti kulture, sporta, socijalnog angažmana, neformalnog obrazovanja, zaštite okoliša, ekonomskog razvoja ili srodnih sfera djelovanja, da dostave prijedloge intervencija i/ili nabavki kojima bi se unaprijedila i poboljšala funkcionalnost i kvaliteta javnih prostora u objektima kojima upravljaju.

Prednost će se dati projektnim prijedlozima koji uzimaju u obzir prioritetne skupine građana ovog projekta, a to su: osobe sa invaliditetom, djecu, mlade, žene i osobe treće životne dobi. Projekat će podržati intervencije/nabavke u javnim prostorima u zatvorenom koji su u vlasništvu Grada Mostara. Javni prostori u zatvorenom koji su u privatnom vlasništvu će biti podržani samo ukoliko se radi o nabavci pokretne imovine.

Vrsta ugovora: Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Info sesije:

srijeda, 17.08.2022. godine od 10.00 do 12.00 sati i/ili
ponedjeljak, 22.08.2022. godine od 14.00 do 16.00 sati
u prostorijama Omladinskog kulturnog centra OKC Abrašević Mostar, na adresi Ulica Alekse Šantića br. 25, u Mostaru.
Audio snimak info sesija će biti objavljen na web stranici projekta.
Rok za predaju projektnih prijedloga: petak, 09. septembar 2022. godine
Vremenski okvir za implementaciju projekta: novembar 2022. godine – mart 2023. godine

Projekat finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a isti je objavljen na stranici prostorikojipokreću.ba.

Detaljne smjernice za Javni poziv, kao i formulare za dostavljanje prijedloga za intervencije i/ili nabavke možete preuzeti na kraju ovog članka od 12.08.2022. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected].

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram