GRADSKI ODJELI
Javni poziv za sudjelovanje u programu besplatne obuke u IT sektoru
17.10.2022
7:36

Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ poziva nezaposlene mlade osobe da se prijave za učešće u programu obuke u IT sektoru i time povećaju mogućnost zapošljavanja.

Ako se nalazite na evidenciji službe za zapošljavanje na području Hercegovine i imate do 35 godina i minimalno srednju stručnu spremu, ovo je odlična prilika da usavršite svoja znanja i osposobite se za zanimanja:

Digital marketing specijalista,
QA (Quality Assurance) tester
WordPress developer

te time značajno povećate svoju mogućnost zapošljavanja u najbrže rastućem sektoru, IT sektoru.

Potpuni tekst javnog poziva možete pronaći na linku REDAH_LEP_Mostar-Javni_poziv_strucne_obuke

Obuka koja će uključivati i teoriju i praksu održavati će se na Sveučilištu u Mostaru i IT odjelu d.o.o. Mostar. Uslovi za dobivanje zvaničnog uvjerenja/certifikata kojeg će izdati Sveučilište u Mostaru je redovno pohađanje obuka.

Kandidat može sudjelovati samo u jednoj od navedenih besplatnih obuka za zapošljavanje ili samozapošljavanje koje se provode kroz ovaj projekt.

>>Aplikacijski obrazac<<

Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ koji provodi Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK“, trajati će 21 mjesec a ukupna vrijednost mu je 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za 8 nezaposlenih osoba koje registruju svoj biznis.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram