GRADSKI ODJELI
Kordić i Čavara sa izaslanstvom 14. Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine
24.03.2024
7:06

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara u subotu su u Gradskoj vijećnici Grada Mostara razgovarali sa izaslanstvom 14. Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine koje je predvodio potpredsjednik Stalnog komiteta Svekineskog kongresa Xiao Jie.

Tijekom sastanka sudionici su razgovarali o jačanju gospodarske, kulturne i turističke suradnje između dviju zemalja.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, istaknuo je važnost današnjeg susreta za daljnji razvoj kulturnih, turističkih i gospodarskih veza između Bosne i Hercegovine i NR Kine. Naglasak je bio na kulturnoj razmjeni, posebno zbog bogate kulturne baštine Mostara koja privlači mnoge posjetitelje iz svijeta. Kordić je također naglasio važnost gospodarskog aspekta, ističući sudjelovanje mnogih kineskih kompanija na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru kao ključni pokazatelj potencijala za razvoj lokalne ekonomije.

Kineski predstavnici izrazili su zahvalnost na gostoprimstvu i pokazali interes za kulturnu baštinu Mostara. Naglasili su spremnost za suradnju u promicanju kulturne raznolikosti i turističke razmjene te su izrazili želju za sudjelovanjem u gospodarskim projektima koji će doprinijeti prosperitetu Mostara.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak prema jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Kine na kulturnom, turističkom i gospodarskom području. Očekuje se da će rezultirati inicijativama i projektima koji će unaprijediti suradnju između dviju zemalja te doprinijeti daljnjem razvoju i prosperitetu regije.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram