GRADSKI ODJELI
Kordić i lord Peach: Izgradnjom infrastrukture omogućiti gospodarski razvoj
25.05.2023
13:16

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je danas u posjet generala Ratnog zrakoplovstva i posebnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkana lorda Stuarta Peacha, koji je došao u pratnji veleposlanika Velike Britanije u BiH Juliana Reillya.

Tom prilikom gradonačelnik je upoznao lorda Peacha s aktualnom političkom situacijom u Mostaru koji je u posljednje dvije godine postao grad primjer rada i funkcioniranja lokalne zajednice. Naveo je kako Mostar ima veliki potencijal u oblasti turizma, gospodarske grane koja u stalnom porastu i može snažno doprinijeti razvoju. U oblasti turizma realizirani su brojni projekti kako bi se turisti što duže zadržali u Mostaru i vidjeli sve njegove znamenitosti.

U Gradskom vijeću donesene su značajne odluke o ostvarivanju pogodnosti za investiranje u Mostaru kako bi se ostvario porast broja zaposlenih.

Lord Peach je naglasio kako su impresivni rezultati postignuti u Mostaru u proteklom razdoblju, te kako ovaj prelijep ima velike mogućnosti za gospodarski razvoj. Prema njegovim riječima samo se izgradnjom kvalitetne infrastrukture u cijeloj Bosni i Hercegovini mogu stvoriti kvalitetni preduvjeti za izgradnju prosperitetnog društva. Bosna i Hercegovina svoju budućnost treba graditi u Europskoj uniji koja nudi brojne prednosti u svim segmentima.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram