GRADSKI ODJELI
Kordić i Pentz naglasili važnost europskog puta Bosne i Hercegovine
25.06.2024
12:01

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić u Gradskoj vijećnici se danas sastao s Manfredom Pentzom, ministrom savezne države Hessen za europske poslove i ministrom za savezne poslove SR Njemačke.

Tom prilikom dr. Kordić je informirao Pentza o izazovima koje je gradska vlast uspješno prevladala u posljednje tri i pol godine. Njemački dužnosnik naglasio je kako Bosna i Hercegovina i Grad Mostar imaju veliki potencijal i kako pristupanje Europskoj uniji može donijeti mnoge dobrobiti.

On je također istaknuo važnost prijateljstva između Bosne i Hercegovine i Njemačke, te Grada Mostara i savezne pokrajine Hessen.

Sugovornici su dogovorili nastavak razgovora kako bi dodatno unaprijediti odnose i podržali europski put Bosne i Hercegovine.

U izaslanstvu ministra Pentza bili su Utta Stettner, ravnateljica državnog ureda za europske i međunarodne poslove, Rebecca Kleinschmidt, članica državnog ureda za međunarodne poslove, Barbara Kleeblatt, glasnogovornica ministra i Franjo Akmadža, savjetnik ministra.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram