GRADSKI ODJELI
Kordić otvorio simpozij na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije: Hercegovina je idealno mjesto za govoriti o kamenu
26.05.2023
12:11

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić otvorio je danas 4. Međunarodni simpozij o kamenu 'Hercegovina – zemlja kamena' koji organiziraju Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru i Rudarsko geološka udruga „Zvuk kamena“ Posušje.

Otvarajući simpozij Kordić je čestitao 45-tu obljetnicu utemeljenja i uspješnog rada Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, istaknuvši kako je mladi inženjerski kadar neophodan za razvoj društva u cjelini.

„Današnji događaj pokazuje kako je Mostar središte znanstvene zajednice. Hercegovina je idealno mjesto za govoriti o kamenu. Cijeli život nam je vezan za kamen koji je otpjevan mnogo puta. Ponosimo se našim kamenom i svime onime što čini Hercegovinu“, kazao je između ostalog gradonačelnik Mostara.

Kroz 4. Međunarodni simpozij o kamenu 'Hercegovina – zemlja kamena' i prateću izložbu fotografija o kamenoj baštini Hercegovine, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije se kontinuirano predstavio kao promicatelj kulturnoga identiteta i zaštite kamene baštine ovoga područja.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram