GRADSKI ODJELI
Korisnik LEP Mostar Josip Đevenica pokrenuo biznis
12.09.2023
11:09

Josip Đevenica iz Mostara je kao korisnik projekta Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru uspješno prošao obuku Pokreni svoj posao, nakon čega je razvio poslovni plan i osnovao obrt „iW3B“.

Josip je imao želju i sklonost da pokrene svoj posao u oblasti web dizajna i digitalnog marketinga, pa se pojavila prilika da to pretoči u stvarnost kroz prijavu na javni poziv za podršku nezaposlenima koji je objavljen od strane lokalnog partnerstva za zapošljavanje Mostar.

Projekt mu je osigurao grant u vidu kompjuterske opreme potrebne za pokretanje biznisa.

Djelatnost obrta je izrada web stranica, digitalni marketing, snimanje i slikanje dronom.

Više o obrtu i uslugama koje nudi na stranici https://iwebcompany.com/

REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ/HNK, započinje provedbu projekta „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“, koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje Grada Mostara.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram