GRADSKI ODJELI
Krajem travnja zračne linije iz Mostara za Rim, Veronu, Bari i München
17.01.2024
13:14

Krajem travnja ove godine iz Mostara će bit uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, rečeno je u srijedu prilikom potpisivanja Ugovora između Grada Mostara, Sky Alpsa i Zračne luke Mostar.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je ove ugovore značajnim kako za Grad Mostar tako i za regiju.

- Na projektu Zračne luke Mostar radimo zadnje tri godine i bilo je jako izazovno. Siguran sam da ne bismo uspjeli da se sve razine vlasti nisu uključile te im svima zahvaljujem u svoje ime i uime Gradske uprave. U ovoj godini očekujemo preko 40 tisuća putnika u Hercegovini. Kako je u strategiji Grada Mostara turizam, ovaj projekt će puno značiti jer se ta grana ne može razvijati bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta. U tom kontekstu je ovo i prilika i odgovornost. Sada je na turističkim djelatnicima i svima nama u Gradskoj upravi 'zasukati' rukave i iskoristiti ovu priliku da taj rad kapitaliziramo – istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Generalni direktor za zrakoplovstvo Sky Alps Alex Spinato ustvrdio je kako ovaj Ugovor predstavlja priliku za povećanjem broja turista za Grad Mostar i cijelu regiju.

- Mislim da će ovo biti uspješna i plodonosna suradnja za sljedećih pet - šest godina – zaključio je on.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel podsjetio je da od proljeća, uz ove četiri zračne linije, idu i prethodno dogovorene linije za Beograd i Zagreb te da se malo koja zračna luka može pohvaliti takvim uspjehom.

Po njegovim riječima, zasad je dogovoren ljetni red letenja, a zimski će ovisiti o zahtjevima. Također, cijene će biti formirane u narednih nekoliko dana.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram