GRADSKI ODJELI
Kreće izvođenje radova na križanju ulica kod bivšeg hotela „Ero“, projekt vrijedan 1,17 milijuna KM
30.04.2024
12:21

Grad Mostar je u studenom 2023. godine raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju križanja kod bivšeg hotela Ero u vrijednosti od milijun maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 milijuna KM s uračunatim PDV-om.

Javna nabavka obuhvaćala je radove na rekonstrukciji dva križanja kod bivšeg hotela „Ero“, uključujući građevinske radove na prometnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj prometnoj signalizaciji.

Grad Mostar je po zahtjevu „HERING“ d.d. Široki Brijeg, donio rješenje za privremenu regulaciju/obustavu prometa zbog izvođenja radova na križanju ulica Kardinala Stepinca, Ante Starčevića i kardinala Stepinca i Alekse Šantića.

Radovi će se izvoditi u periodu od 6. 5.2024.godine do 15. 4.2025.godine.

Izvođač radova je obavezan da omogući i propisno obilježi alternativno rješenje protoka prometa na dionici predmetne ulice na kojoj se ne izvode radovi u skladu sa elaboratom privremene regulacije prometa.

Obustavu i izmjenu režima prometa radit će se po potrebi izvođenja radova u skladu sa dinamičkim planom izvođenja radova. Izvođač radova je obavezan da alternativnim rješenjem omogući pristup dionici ulice na kojoj se izvode radovi za vozila stanara, vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila MUP-a.

Prometnu signalizaciju izvođač je dužan postaviti u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe.

O izmjeni režima prometa izvođač radova je obvezan pravovremeno obavijestiti javnost putem javnih medija ili sredstava informiranja, a sve troškove eventualne štete nastale na putu i okolini snosit će izvođač radova. Nakon završetka radova izvođač radova je dužan da svu prometnu signalizaciju, uređaje, predmete i objekte koji su postavljeni ukloni, da vrati eventualno privremeno uklonjenu prometnu signalizaciju, te put i objekte popravi i dovede u prvobitno stanje.

U privitku možete vidjeti slikovni prikaz izmijenjenog režima prometovanja, a koji će biti na snazi kada otpočnu radovi.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram