GRADSKI ODJELI
Likovno takmičenje za djecu i mlade
02.02.2023
14:10

Grad Isfahan poziva djecu Mostara i djecu iz svih svojih pobratimskih gradova u Svijetu da učestvuju na 2. međunarodnom takmičenju dječjeg slikarstva (Poopak) na temu „Poslovi u mom gradu“. Pravo učešća imaju djeca od 4 do 18 godina. Svi učesnici trebaju ispuniti obrazac i učitati svoj rad na web stranici www.iicpf.com.

U opisu teme stoji: „Kada odrastemo, moramo sami izabrati posao za sebe kako bismo kroz taj posao ostvarivali prihode i zarađenim novcem zadovoljili svoje životne potrebe. Radom i odabirom pravog posla možemo doživjeti mir i uživati u životu. Svima nam se dogodilo da kada idemo gradom pješice ili autobusom ili podzemnom željeznicom vidimo mnogo trgovina i poslova u našem gradu. Sada želimo da nam opišete poslove koje su ljudi u vašem gradu odabrali za sebe i njima se bave.“

Uslovi za učestvovanje na takmičenju:
1) Dob učesnika je od 4 do 18 godina.
2) Rad mora biti kreativan i individualan (Izbjegavajte vizualne i ponavljajuće stereotipe).
3) Veličina radova ne smije biti manja od A3 (Nije dopušteno stavljanje rada u okvir i paspartu).
4) Ispunite prijavu i unesite podatke o djetetu i autoru rada (dijelovi sa zvjezdicama moraju biti popunjeni).
5) Priređivači takmičenja imaju pravo koristiti izvorne radove i reproducirati ih u svrhu promocije i razvoja te korištenja u kulturnim i umjetničkim aktivnostima.
6) Obavezno pošaljite fotografiju djeteta.
7) Učitajte radove na WWW.IICPF.COM .

Rok za dostavu radova je 30.3.2023.godine.

Žiri će pregledati radove i odrediti dobitnike nagrada i plaketa. Nagrađeni radovi će biti uvršteni u završnu izložbu i biti će dostupni u elektronskoj galeriji stranice.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram