GRADSKI ODJELI
Mostar i Karsiyaka partneri u projektu energetske učinkovitosti obnove javnih objekata
12.05.2022
11:50

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas se, u četvrtak, u Gradskoj vijećnici sastao sa zamjenicom gradonačelnika Karsiyake Saadet Çağlın, predstavnicima međunarodne organizacije Peterom Schilkenom i Ianom Turnerom, te Iljom Drmačom u ime Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba.

Povodom njihovog dolaska u Mostaru je održana i radionica na temu energetske učinkovitosti obnove javnih objekata koja se organizira u okviru Europskog Interreg MED projekta Učinkovite zgrade.

Grad Mostar je prepoznat kao uspješan partner u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE i kao takav, nakon prijave koncem 2020. godine na javni poziv od strane Interreg MED Eficient Buldings, odabran je između mnogo prijavljenih gradova za nastavak projektnih aktivnosti. Odabrano je šest gradova i to za prijenos dobrih rezultata provedenih projekata Interreg MED na druge gradove.

Grad partner Grada Mostara je Grad Karsiyaka iz Turske, a koordinator projekta je Energy Citis. U ime Grada Mostara imenovan je tim u sastavu Darko Knezović, kao voditelj projektnog tima, IMPULSE, te Ana Zelenika kao članica projektnog tima IMPULSE.

Na današnjem sastanku naglašena je važnost suradnje i razmjene iskustava u ovom projektu, te najavljena nova radionica u Karsiyaki.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram