GRADSKI ODJELI
Mostar u suradnji s općinom Konavle realizira projekt vrijedan 208 884 eura
04.06.2024
6:36

Svečanost dodjela 88 ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 milijuna eura upriličena je jučer u Mostaru.

Ugovore je korisnicima uručio hrvatski ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, u nazočnosti predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marije Buhač i domaćina ove svečanosti u hotelu Mepas gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića.

U okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu odobreno je financiranje investicijskog projekta 'Zajedno za Zeleni razvoj' koji Grad Mostar realizira u suradnji s općinom Konavle. Vrijednost projekta je 208 884 eura.

„Republika Hrvatska se kao i do sada pokazala kao jedan veliki prijatelj i partner BiH na europskom putu, pa i kroz ovakve aktivnosti zajedničkoga rada na europskim projektima Svi znate koliko to BiH znači koliko smo se svi skupa veselili pristupnim pregovorima ka EU, jer znamo kako će najveći benefit BiH imati, osim usklađivanja pravne normative, kroz povlačenje europskih sredstava kako bi infrastrukturno došli na razinu EU, donosno tamo gdje svi želimo zajedno biti. Stoga, za sve nas, osim sredstava koje će se dobiti puno znači to iskustvo i suradnja“, istaknuo je gradonačelnik dr. Kordić.

Cilj Programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram