GRADSKI ODJELI
Mostarska Tepa dobija novu uređenu tržišnu infrastrukturu, u toku prijave za prodajne kioske i štandove
17.08.2022
10:51

Javni poziv za prikupljanje prijava o zainteresiranosti za korištenje tržišne infrastrukture koja će se uspostaviti na tržnici Tepa u Mostaru raspisan od strane Grada Mostara produžuje se do 16.09.2022. godine.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta “Mostarska Tepa” koji je Gradu Mostaru odobren kroz Projekt „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI), koji provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Grad Mostar će učestvovati u sufinansiranju projektnih aktivnosti.

Kroz projekt će biti uspostavljena nova tržišna infrastruktura na lokalitetu tržnice Tepa, i to montažno-demontažni kiosci i mobilni štandovi čime će se unaprijediti kvalitet, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane. Kroz ovaj Javni poziv planirana je dodjela na korištenje kioska i mobilnih štandova za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira na Tepi Mostar. Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u umanjenju naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 50% u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama za period od 6 mjeseci, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za period od 12 mjeseci, a dugoročno biće omogućeno korištenje kućica po povlaštenim uslovima van turističke sezone.

Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju fizičke osobe, obrti/samostalni poduzetnici, poduzeća, trgovci pojedinci, zadruge i udruge/udruženja koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira.

Sve detalje poziva i zahtjev možete vidjeti u prilogu.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram