GRADSKI ODJELI
Mostarske kiše i Latif Moćević koncertom najavljuju radost mubarek mjeseca ramazana u Mostaru
20.03.2023
12:41

Mostarske kiše koje su brend u muzičkoj umjetnosti Mostara i Bosne i Hercegovine zajedno sa Latifom Moćevićem predramazanskim koncertom otvaraju u srijedu, 22.marta u Narodnom pozorištu Mostar, manifestaciju Ramazan u Mostaru. Mostarci i svi posjetioci grada imaće priliku da na poseban način uz muzičku umjetnost Mostarskih kiša i Latifa Moćevića, dočekaju najodabraniji mjesec, koji će i ove godine organizovano ispred Grada Mostara imati više kulturnih i umjetničkih sadržaja.

Ramazan u Mostaru je manifestacija koju organizuje Grad Mostar u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar, ustanovama kulture i Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod.“

Manifestacija će imati više sadržaja počevši od posebno osvjetljene poznate mostarske šetnice ulice Braće Fejića, modularnih kućica koje će nuditi tradicionalnu hranu i piće, te cijelomjesečni program izložbi, promocija knjiga, te koncerata duhovne i tradicionalne muzike. Za Bajram je planiran bajramski koncert Enesa Begovića.

"Organizacijom različitih sadržaja želimo postići da dani ramazana budu izrazito lijepi i ugodni za naše građane, te da privučemo veliki broj posjetioca iz zemlje i svijeta. Svi posjetioci će imati priliku da ugodno šetaju, konzumiraju tradicionalnu hranu, prisustvuju koncertima na otvorenom, a sve u historijskom urbanom krajoliku Mostara, što daje posebnu šarmantnu i produhovljenju notu i osjećaj u okruženju posebne arhitektonske ljepote.

Pozivamo sve građane da dođu na predramazanski koncert Mostarskih kiša i Latifa Moćevića. Mostarci imaju poseban senzibilitet prema Mostarskim kišama, koje će svojim pjesmama evocirati najljepša osjećanja prema Mostaru i posebnoj radosti koju osjećamo dolaskom mjeseca ramazana. Sadržajima želimo oplemeniti okruženj i našim građanima ponuditi kulturne vrijednosti našeg podbneblja i zajedno ih valorizirati", navodi ispred organizatora Haris Nazdraić.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram