GRADSKI ODJELI
Na sastanku Koordinacijske grupe prezentirane informacije o procesu izrade Strategije za mlade Grada Mostara
26.03.2024
11:32

Koordinacijska grupa za izradu Strategije za mlade Grada Mostara 2023-2027. godinu održala je danas sastanak u Gradskoj vijećnici Grada Mostara na kojemu su prezentirane informacije o tome dokle se stiglo u procesu izrade Strategije za mlade Grada Mostara.

Usvajanjem Odluke o pokretanu procedure za izradu i donošenja Strategije za mlade Grada Mostara za razdoblje 2023-2027. godine od strane Gradskog vijeća Grada Mostara u srpnju 2023. godine, Grad Mostar pokrenuo procedura za izradu Strategije za mlade Grade Mostara, koji je ujedno jedna od obveza propisana Zakonom o mladima za jednu lokalnu zajednicu.

Prema Zakonu o mladima "Strategija prema mladima" jeste dokument institucija vlasti s programskim pristupom djelovanjima prema mladima što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja te ciljeve strategije i mjere za realizaciju ciljeva strategije.

Dokument treba sadržati točno definirane rokove za provođenje pojedinih programa i aktivnosti, te potrebna financijska sredstva za njihovo provođenje.

Podršku Gradu u procesu izrade dokumenta angažiranjem konzultanta Ivana Jurilja osigurao je Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 - ReLOaD2, kojeg financira Europska Unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP). U suradnji s Vijećem mladih Grada Mostara uspješno je realizirana faza istraživanje potreba i problema mladih grada Mostara i analiza stanja.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram