GRADSKI ODJELI
'No Borders Orchestra' prvi put u Mostaru
13.09.2023
8:02

15. rujna rezerviran je za vrhunsku glazbu profesionalnih glazbenika s područja bivše Jugoslavije. U sklopu projekta Embracing Vulnerability, No Borders Orchestra Mostaru će pokloniti glazbene trenutke u OKC Ambrašević. Osim toga, ansambl je odlučio ove godine svoje probe održat u Mostaru i time se još više približiti mostarskoj publici.

Prigrliti ranjivost tema je koja će biti vodilja glazbene turneje, a cilj je suočiti se s društvenim, fizičkim i ekološkim ranjivostima. “Ove godine kreiramo turneju koja će istraživati temu ranjivosti. Dok se činilo da se svijet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj – rat u Ukrajini.

Stoga je veoma bitno da smognemo hrabrosti da se suočimo sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima”, poručio je Premil Petrović, dirigent i umjetnički direktor orkestra. Mostar će 15. rujna imati priliku uživati u uzbudljivom programu u kojem se nalaze djela klasičnih i suvremenih kompozitora kao što su Johann Sebastian Bach, Isidora Zebeljan, Steve Reich, Arvo Pärt, Franz Schubert, Edward Elgar i Gustav Mahler sa svojim nezaboravnim Adagiett-om.

NBO svedoči o potrebi i mogućnosti da se glazbom prevladaju nacionalne i društvene razlike radi općeg dobra. O umjetničkoj reputaciji ansambla govori i to da je orkestar snimio svoj prvi CD za Deutsche Grammophone, najznačajniju izdavačku kuću klasične glazbe na svijetu. "The Balkan Season", turneja je koja se od 2018. godine donosi vrhunsku glazbu i simboličnu poruku širom zapadnog Balkana i Europe.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram