GRADSKI ODJELI
Open City Mostar: Fina mostarska priča
28.07.2022
14:57

Open City Mostar osigurao je građanima i turistima 16 dana zabave, smijeha i odlične glazbe u izvedbi 40+ izvođača na sedam lokacija.

"Ovo je samo početak fine mostarske priče i zajedno sa vama napravit ćemo ponovno od ovog grada ono što je zaslužio, a to je da bude najljepši i najponosniji grad na svijetu" , kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić na otvorenju ovogodišnjeg izdanja Festivala Open City Mostar. Naime, Open City Mostar osigurao je građanima i turistima 16 dana zabave, smijeha i odlične glazbe u izvedbi 40+ izvođača na sedam lokacija.

"Open City Mostar. Kada nešto kažeš da je open city i 'proguglaš' kaže ti da grad koji se tako prozove je u stvari otvoren za sve moguće kulture i jednostavno je welcomed za sve", istaknuo je projekt manager te ravnatelj Mostar Rock School Orhan Maslo.

Da zabave na ovogodišnjem izdanju Festivala ne nedostaje svjedoči i broj građana koji se svake večeri okuplja na nastupima kako domaćih tako i nekih od najpoznatijih regionalnih glazbenih imena. Bendovi poput Elementala, Bolera, Letu Štuke, S.A.R.S.-a, ali i domaćih Zooster, Mostar Sevdah Reunion, Naopaka Bajka... samo su neki od izvođača koji su Mostarcima uljepšali vrele ljetne večeri.

Da je riječ o finoj mostarskoj priči, tvrdi i savjetnik gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića Marin Čuljak koji ističe kako je plan Grada da Open City Mostar postane središte Ljeta u Mostaru.

Složan je i šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler koji je naveo kako je Open City Mostar zapravo proslava potencijala koji Mostar ima te naglasio da posjetitelje, kao i prošle godine, očekuje odličan program.

"Imali smo 15.000 posjetitelja prošle godine, a ove godine se nadamo kako će ta brojka biti udvostručena", istaknuo je šef Delegacije Europske unije u BiH.

Podsjetimo, Open City Mostar održava se od 20. srpnja do 4. kolovoza, a sudeći prema reakcijama građana osam dana od početka, ovogodišnje izdanje festivala 'pun je pogodak'. Sve detalje festivala možete pogledati OVDJE.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram