GRADSKI ODJELI
Paljenje prve adventske svijeće i koncert duhovne glazbe
23.11.2022
7:44

Grad Mostar će početak Adventa u Mostaru obilježiti 27. 11. 2022. godine prigodnim programom ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a za sve goste i uzvanike pripremljen je besplatan koncert duhovne glazbe na kojem će, s početkom u 20:00 sati, u velikoj dvorani Kosače nastupiti sestre Husar.

Prije samog koncerta, u 19:30, predviđeno je paljenje prve adventske svijeće, čime se obilježava kalendarski početak samog adventa. Zborskom pjesmom na platou ispred Kosače predstavit će se Osnovna škola Ivana pl. Zajca, Hrvatska glazba Mostar te Limeni orkestar HKUD-a Seljačka sloga Trebižat.

Kako bi svečanost upotpunili posebnim detaljima, u osmišljavanju koncepta cijele svečanosti sudjeluje višenagrađivana mostarska redateljica Karmen Obrdalj. Grad Mostar ovakvim projektima nudi prostor mladim i talentiranim osobama u iskazivanju svojih umijeća te daljnjem razvijanju vještina.

Organizacijski tim Adventa u Mostaru praćenjem i analizom manifestacije te rezultatima anketnih istraživanja nastoji obogatiti sadržaj, ali i pospješiti kvalitetu manifestacije. Kućice koje će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku, građani će moći posjetiti već od 4. prosinca te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi.

Advent u Mostaru zasjat će punim sjajem polovicom prosinca s desecima tisuća lampica u Gradskom parku kao i Šetalištu praćen zanimljivim programom, svakodnevnim koncertima, nastupima plesača, glumaca, mađioničara itd.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram