GRADSKI ODJELI
Paljenjem prve svijeće i koncertom duhovne glazbe počinje Advent u Mostaru
01.12.2023
14:06

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u subotu, 2. prosinca, u 19 sati počet će Advent u Mostaru.

Ova adventska manifestacija u svom prvom danu posjetiteljima će ponuditi prigodan program uz nastup Hrvatske glazbe Mostar, Klape Trs i Zbora glazbene škole Ivana pl. Zajca. Fra Marin Karačić, jedan od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe na ovim prostorima, koncertom u velikoj dvorani HD HS Kosača dat će poseban pečat ovoj blagdanskoj svečanosti.

Na koncertu će nastupiti i biskupijski zbor mladih ViDeMus. Ulaz na koncert je besplatan za sve posjetitelje. Jedna od najtraženijih baletnih predstava Orašar stiže u Mostar u ponedjeljak, 4. prosinca, u sklopu programa Advent u Mostaru.

Mostarska publika ima privilegij uživati u vrhunskoj umjetničkoj postavi ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Balet u velikoj dvorani HD HS Kosača.

S njima će pozornicu dijeliti i učenice Balet Mostar Arabesque koje već odavno bilježe uspjehe na svjetskoj baletnoj sceni. Mostar se tako našao na mapi od samo nekoliko gradova u regiji koji će imati priliku uživati u ovom umjetničkom djelu.

Ulaznice za Orašara mogu se kupiti na blagajni dvorane. Na pozornici ispred Kosače posjetitelje manifestacije Advent u Mostaru sljedećih dana očekuje bogat i šarolik dnevni zabavni program u kojemu će sudjelovati učenici mostarskih škola, mališani iz vrtića te KUD-ovi.

Svakako će najveću radost kod najmlađih posjetitelja izazvati dolazak sv. Nikole koji je planiran na pozornici ispred Kosače u srijedu, 6. prosinca, od 15 sati pod sponzorstvom Naklade Alfa.

Adventske radosti za djecu i darovi, uz druženje sa svetim Nikolom, donijet će pravi duh blagdana u Mostar. Kako bi ovaj dan još više uljepšali mališanima, Lola Klaunovi će izvesti predstavu Ples s vilenjacima. Po uzoru na svjetske metropole blagdansku čaroliju u Mostaru od sredine prosinca upotpunit će i klizalište.

Uz zvuke dobre glazbe u večernjem programu koji kreće od 14. prosinca koncertom Vanne i klizanje na otvorenom posjetitelji će moći svoja osjetila obogatiti mirisima i okusima gastronomskih delicija koje nas ove godine očekuju u adventskim kućicama na platou HD HS Kosača, a uskoro i na Šetalištu.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram