GRADSKI ODJELI
Počela revitalizacija rekreacijskog područja Bune i Bunice
15.01.2024
12:24

Kroz projekt 'Mostar – Prostori koji pokreću' danas su službeno započeli radovi na revitalizaciji rekreacijskog područja Bune i Bunice.

Sredstva za radove osigurana su iz projekta 'Mostar – Prostori koji pokreću' koji financira Vlada Velike Britanije i iz proračuna Grada Mostara.

U prvoj fazi radova planirana je rekonstrukcija pješačkih mostova, uređivanje obale, osposobljavanja česmi na otvorenom, rekonstrukciju javnih toaleta, poboljšanje stanja postojeće plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa, te saniranje primarne i sekundarne portirnice.
Vrijednost inicijalne faze radova procjenjuje se na 630.000 KM.

„Grad Mostar je zajedno sa veleposlanstvom Velike Britanije uložio značajna sredstva. Nadam se da ćemo uskoro ovaj projekt privesti kraju i kako će u sljedećim godinama Buna i Bunica ponovno doživjeti svoj procvat. Vjerujem kako će građani ovdje provoditi ugodno vrijeme sa svojom djecom i družiti se posebno u ljetnim mjesecima“, istaknuo je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Veronika Jelinkova, direktorica projekta „Mostar – Prostori koji pokreću“ navela je kako su građani Mostara ovu lokaciju ocijenili kao najvažnijom za revitalizaciju.

"Cilj nam je vratiti nekadašnji sjaj Bune, slijedeći želje zajednice. Hvala Gradu Mostaru, tehničkim partnerima i Britanskom veleposlanstvu na neprocjenjivoj podršci“, rekla je Jelinkova.

Radove će voditi tvrtka Promark d.o.o, odabrana putem javnog poziva, a završetak prve faze planiran je do 30. lipnja 2024. godine.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram