GRADSKI ODJELI
Počeli radovi na uređenju šetnice uz rijeku Radobolju, projekt vrijedan 350 tisuća KM
05.06.2024
13:37

U ponedjeljak su počeli radovi na sanaciji i uređenju šetnice uz rijeku Radobolju na dionici između mosta u ulici Kraljice Katarine do pješačkog mosta preko rijeke Radobolje kod zgrade Caritasa u ulici Fra Franje Miličevića u mostarskom naselju Dum, ukupne duljine oko 350 metara.

 

Radovi uključuju sveobuhvatnu sanaciju ceste i uređenje obale rijeke Radobolje kroz naselje DUM. Ovaj projekt obuhvaća sanaciju dijela prometnice, čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale, te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke.

Također, postavit će se nova javna rasvjeta i izvršiti hortikulturno uređenje okoliša. Sve radove izvodi se prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila tvrtka DM PROJEKT d.o.o. iz Mostara, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Ecoplan d.o.o. Mostar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 353 680,40 KM. Fond za zaštitu okoliša FBiH za navedeni projekt izdvojio je 141 472,16 KM, a ostatak sredstava financira Grad Mostar.

Očekuje se da će nova šetnica značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika naselja DUM, ali i svih građana Mostara i posjetitelja koji će uživati u ljepotama ovog dijela grada.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram