GRADSKI ODJELI
Položeni vijenci na spomen-obilježje talijanskim novinarima stradalim u ratu
28.01.2023
12:29

Veleposlanstvo Italije u Bosni i Hercegovini organiziralo je komemoraciju za trojicu novinara talijanske televizije RAI, Marija Luchettu, Darija D'Angela i Alessandra Otu, koji su na današnji dan 1994. godine ubijeni u Mostaru tijekom snimanja reportaže o djeci u ratu.

Na spomen ploči koja se nalazi na mjestu njihove pogibije vijenac su položili veleposlanik Italije u BiH u BiH Marco di Ruzza, te gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se veleposlaniku koju se pokazao, kako navodi, velikim prijateljem Grada Mostara.

"Nažalost, Bosna i Hercegovina je puna ovakvih mjesta koja nas podsjećaju na nesretne 90-te godine. Ja gledam prema budućnosti i da se što manje vraćamo nazad, ali važno pogledati i u prošlost i obilježiti ovakve dane kako bi nam budućnost bila svjetlija", poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić uputio je zahvalu svima onima koji nastavljaju tradiciju obilježavanja ovakvih datuma, nadodavši kako će s tim nastaviti i Grad Mostar.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram