GRADSKI ODJELI
Postavljena svjetlosna signalizacija na pješačkim prijelazima u Mostaru
23.03.2023
10:43

Sigurnost pješaka kao najugroženijih sudionika u prometu je izuzetno važna. Posljednjih nekoliko prometnih nezgoda na pješačkim prijelazima u gradu Mostar, na sreću sa lakšim ozljedama, upravo sve vozače upozorava na veći oprez i pažnju pri prometovanju gradskim ulicama.

Grad Mostar je u kontekstu sigurnosti pješaka u prometu, na preko 60 pješačkih prijelaza u gradu postavio ukupno 300 svjetlećih bljeskalica kao upozorenje vozačima na oprez i smanjenje brzine jer se približavaju pješačkom prijelazu. Obuhvaćeni su pješački prijelazi koji se ne nalaze kod semafora i kružnih tokova tj. prijelazi koji su ocjenjeni kao rizičniji prijelazi za pješačke.

Bljeskalice funkcioniraju na solarno punjenje te im od prvog postavljanja treba dva do tri dana za punjenje funkcioniranje u punom kapacitetu.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Mostar nastoji istaknuti važnost oprezne vožnje u gradskim zonama. Također skrećemo pozornost i pješacima i drugim sudionicima u prometa, da za prijelaz gradskih prometnica koriste isključivo mjesta predviđena za prijelaz pješaka kako bi se potencijalne nesreće smanjile na najmanju moguću mjeru.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram