GRADSKI ODJELI
Povijesni događaj: U Zračnu luku Mostar prvi put sletio zrakoplov iz Poljske
21.06.2022
14:29

U Zračnu luku Mostar sletio je zrakoplov LOT Polish Airlinesa iz Katowica koji je dovezao 161 putnika charter letom i tako po prvi put zračnom linijom povezao Mostar i Poljsku.

Putnike iz Katowica u mostarskoj Zračnoj luci dočekali su gradonačelnik dr. Mario Kordić, savjetnika predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka, direktor Zračne luke Ivan Ljubić, direktorica touroperatora Rego-Bis Gabriela Mańka-Sokullu i touroperator Hercegovina Travel iz Međugorja Mario Glišić.

"Sretan sam što u Zračnoj luci Mostar konačno vidimo taj 'šušur' da ljudi konačno dolaze. Htio bih zahvaliti svima onima koji su omogućili da se ovo dogodi. Već godinu dana govorimo o problemima Zračne luke Mostar i kako ih riješiti. Plodovi tog rada su sada polako vidljivi na terenu. Danas je na mostarsku Zračnu luku sletio najveći zrakoplov koji uopće ovdje može sletjeti. Nadam se da je ovo početak jedne lijepe priče i kako ćemo Zračnu luku Mostar gledati kao potencijal koji će cijeloj Hercegovini, a prvenstveno Mostaru donijeti dobro“, poručio je tom prilikom gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić je zahvalio svima koji su uveličali ovu svečanost kazavši kako je to povijesni događaj.

"Svečano smo dočekali ovaj let i svečano uspostavili zračni most između Mostara i Poljske", kazao je Ljubić.
On je naglasio kako će letovi biti jednom tjedno, svakog utorka od danas do kraja rujna na toj relaciji.
Predstavnik veleposlanstva Poljske u BiH Bohdan Korzeniowski naglasio kako je Hercegovina prelijepa i da postoji zanimanje Poljaka za dolazak u ove krajeve.

„Ja se nadam kako će uskoro biti redovna zračna linija između Mostara i Poljske. Možda ne ove godine koja je teška zbog rata i inflacije, ali onda sigurno za 2-3 godine“, istaknuo je Korzeniowski.

U Zračnoj luci Mostar upriličen je svečani prijem za putnike uz hercegovačku zdravicu kojom su ih dočekali članovi kulturno-umjetničkih društava u narodnim nošnjama s tradicionalni hercegovačkim proizvodima za osvježenje.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram