GRADSKI ODJELI
Poziv za info radionicu - projekt SolarCET
10.11.2022
8:56

Obavještavamo sve zainteresirane građane Grada Mostara da će se sutra, 11.11. 2022. s početkom u 10 sati, u zgradi Gradske vijećnice održati Info radionica, gdje će se moći postavljati pitanja i dobiti pojašnjenja vezano za pravilnu prijavu za javni poziv.

Uvažavajući važnost solarne energije u svrhu tranzicije ka čistoj energiji, Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH je započeo provedbu projekta “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke. Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i financijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara. Partneri na ovom projektu i Javnom pozivu su Grad Mostar i kancelarija UNDP-a u Bosni i Hercegovini (Projektni tim “SolarCET” projekta koji implementira UNDP, a financira Ministarstvo financija Slovačke Republike i Projektni tim “URBANLED” projekta koji implementira UNDP, a finansira GEF).

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 25.11.2022. godine dok se dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu dostaviti putem formulara za pitanja na [email protected] sa naznakom “Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema na području Grada Mostara” u periodu od 31.10. do 18.11.2022. godine.

Više o javnom pozivu možete vidjeti na linku:

https://www.mostar.ba/projekt-solarcet-javni-poziv-za-subvencioniranje-ugradnje-solarnih-sistema-za-vlastite-potrebe-na-objektima-na-podrucju-grada-mostara/

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram