GRADSKI ODJELI
Produžen rok za Javni oglas za prijem UN volontera Grad Mostar, Prozor Rama i Gacko
20.04.2023
11:17

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) nastavak je partnerstva između Europske unije (EU) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i prethodno podržane inicijative - ReLOaD1 koja je provedena u četverogodišnjem periodu, od 2017. do 2020. godine.

ReLOaD2 nastavlja jačati participativnu demokratiju i proces evropskih integracija na Zapadnom Balkanu kroz osnaživanje civilnog društva i mladih za aktivno učešće u odlučivanju te stimulisanje poticajnog pravnog i finansijskog okruženja za civilno društvo. Program se sprovodi u sljedećim zemljama i teritorijama Zapadnog Balkana korisnicima IPA programa: Albanija, Bosna i Hercegovina (BiH), Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Provođenjem aktivnosti u cijeloj regiji, ReLOaD2 će osnažiti kapacitete jedinica lokalne samouprave (JLS) i organizacija civilnog društva (OCD) za uključivanje u produktivna partnerstva i doprinošenje unaprijeđenom pružanju usluga i realizaciji prioriteta u skladu sa razvojnim strategijama svake od odabranih JLS. ReLOaD2 u BiH je u dva javna poziva odabrao 13 partnerskih JLS: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Gradiška, Grad Istočno Sarajevo, Goražde, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez.

Projektom se potiču partnerske JLS na finansiranje OCD-a na transparentan način koristeći razvojno orijentisan projektni pristup u skladu sa lokalnim prioritetima. U sklopu komponente za mlade ReLOaD2 projekta planirano je da se poveća angažman mladih u rješavanje izazova u zajednici. Ovo je planirano kroz sprovedbu omladinskih inicijativa, organizovanje stažiranja / radne prakse za minimalno jednu osobu u 13 partnerskih JLS te jačanje vještina mladih kroz stručne / certificirane obuke, a sve s ciljem unapređenja njihovih ekonomskih perspektiva. Trajanje projekta je 48 mjeseci (2021-2024).

U okviru svojih aktivnosti, ReLOaD2 pruža i podršku odabranim OCD u domenu eksterne komunikacije i bolje promocije njihovog rada sa korisnicima na lokalnom nivou. Fokus će biti povećanju pažnje javnosti na usluge koje nude OCD kroz projekte koji su podržani u okviru ReLOaD2 projekta.

Pozicija: Volonter/ka Ujedinjenih nacija (UN-a) u zajednici

Broj pozicija: 1

Lokacija: U jednoj od jedinica lokalne samouprave zavisno od mjesta stanovanja odabranog UN volontera Grad Mostar, Prozor Rama i Gacko

Trajanje ugovora: 6 mjeseci, puno radno vrijeme (uz mogućnost produžetka)

Odabrani/a volonter/ka UN-a će raditi u prostorijama gradske uprave iz koje dolazi, pružajući podršku odabranim OCD u povećanju njihove vidljivosti u lokalnoj zajednici.

Ovo je odlična prilika za sve zainteresovane mlade osobe od 18 do 30 godina da se uključe u promociju projekata civilnog društva, angažmanom kao Volonter/ka Ujedinjenih nacija (UNV), stažiranjem / praksom u trajanju od šest mjeseci. Za angažman je predviđena odgovarajuća mjesečna naknada. Potvrda o stažiranju / radnoj praksi će se izdati nakon 6 mjeseci od strane United Nations Volunteers (Volonteri Ujedinjenih nacija).

Da biste se prijavili, potrebno je da dostavite sljedeće dokumente putem emaila na adresu [email protected] najkasnije do 25.04.2023. godine.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram