GRADSKI ODJELI
Projekt Mostar - Prostori koji pokreću dodjeljuje 400.000 KM bespovratnih sredstava
12.06.2023
7:14

Projekt Mostar - Prostori koji pokreću raspisao je javni poziv "Grad za sve – građanske akcije" za dodjelu grantova, bespovratnih sredstava, u ukupnom iznosu od 400.000 KM za realizaciju projekata na području Mostara.

Grantovi će biti dodijeljeni zahvaljujući financijskoj podršci Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a iznos po aplikaciji može varirati između 5.000 i 30.000 KM.

Cilj je potaknuti građane/ke, lokalne organizacije civilnog društva, sportske organizacije, kulturne i obrazovne javne ustanove na implementaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju građanskog, društvenog i gospodarskog života u Mostaru i pokazati tendenciju povećanja broja sudionika/ca u predloženim akcijama.

Bit će podržane inicijative koje okupljaju ljude oko zajedničkih interesa ili društvenih problema. Snažno se ohrabruju i potiču aplikanti da dostave projektne ideje koje unose sadržaje u zajedničke javne prostore Mostara i mjesta susreta, te promoviraju ideju Mostara kao grada za sve njegove građane/ke.

Informativna sesija za aplikante bit će održana u srijedu 14. lipnja 2023. od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, na adresi Rade Bitange 13, 88000 Mostar.

Tehnička podrška/konzultacije bit će pružene od 19. do 23. lipnja svim zainteresiranim aplikantima u Centru za kulturu Mostar (Adresa: Rade Bitange 13, 88000 Mostar) u periodu od 8:00 sati do 16:00 sati. Zainteresirani aplikanti trebaju da se registriraju putem ovog linka.

Zainteresirani aplikanti će također moći postavljati pitanja u vezi s procesom apliciranja i popunjavanja relevantne dokumentacije putem e-maila [email protected] do 23. lipnja 2023. godine. Odgovori na sva pristigla pitanja bit će objavljeni na web stranici projekta www.prostorikojipokrecu.ba do srijede, 28. lipnja 2023. godine.

Rok za predaju aplikacija je u srijedu, 5. srpnja 2023. godine. Projekti koji se financiraju ovim grant sredstvima trebaju biti implementirani između kolovoza 2023. i 31. siječnja 2024.

Projekt Mostar – Prostori koji pokreću implementira češka nevladina organizacija People in Need uz partnerske organizacijama Everday Peace Indicators, Omladinski Kulturni Centar Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i Udruženje građana NEŠTO VIŠE. Projekt podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Detaljne smjernice za Javni poziv, kao i obrasce za dostavljanje prijedloga možete preuzeti na linku.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram