GRADSKI ODJELI
Radovi na prvoj fazi sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV izvode se predviđenom dinamikom
29.11.2023
14:20

Radovi na prvoj fazi sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV, koji se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod Gradskog stadiona pod Bijelim Brijegom, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama kao i dijelom nepredviđenim radovima koji su se morali izvesti u proteklom razdoblju, može se kazati kako teku skoro predviđenom dinamikom.

Kako je izvijestio izvođač radova HP Investing d.o.o Mostar, razlog je činjenica da su morali uraditi nove priključke za stambeno-poslovne objekte, kako vodovodne tako i kanalizacijske odvode te kompletno izmjestiti postojeće instalacija telekom operatora i elektroprivrede iz ceste u pješačku staze, a sve iz razloga kako se naknadno opet u slučaju kvara ne bi izvodili radovi u cesti već samo izvršila intervencija na nogostupu.

Ističu kako unatoč poteškoćama, koje su u pravilu prisutne kod ovako složenih projekata i činjenice da se rade i premještaju sve nove instalacije, do sada je urađen kompletan kanalizacijski kolektor  na dionici od zgrade Spajalice do Stadiona.

Također,  završena je kompletna fekalna kanalizacija, zamijenjena  postojeća glavna  vodovodna cijev, zajedno sa priključcima, završava se oborinska odvodnja kako bi se mogli onda raditi izgradnja gornjeg sloj asfalta, a položen je kabel te postavljeni temelji za stupove za potpuno novu rasvjetu.

Građani i vozači su poštovali upozorenja i iskazali  strpljenje tijekom izvođenja radova jer ovaj projekt doveo  je određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada, a o čemu je javnost kako u Mostaru tako i šire u više navrata i blagovremeno obaviještena.

I ovom prilikom podsjećamo sve one koji prometuje prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar,  tijekom izvođenja radova izvođač je osigurao alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima nesmetano došla do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada. U I fazi  radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod Gradskog stadiona pod Bijelim Brijegom u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod Stadiona.

Podsjećamo, vrijednost cjelokupnog projekta l i ll faze sanacije  iznosi oko 935 000 KM, a završetak radova u l fazi na prometnici predviđen je do konca ove godine.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram