GRADSKI ODJELI
'Razgovori s mladima Mostara' stigli u Iliće na treću sesiju
23.02.2024
9:38

Prethodno večer u Domu sv. Franje u Ilićima je održana treća sesija Razgovora s mladima Mostara, gdje su prisutni naglasili važnost aktivnog sudjelovanja mladih u oblikovanju strateškog dokumenta. Osnovni cilj dokumenta jeste identificiranje prepreke i izazova s kojima se mladi suočavaju.

Susret s mladima je otvorio Goran Bošnjak, član Gradskog vijeća Grada Mostara i član Povjerenstva za mlade Gradskog vijeća koji je istaknuo bitnost izrade strateškog dokumenta kao što je Strategija za mlade. Naglasio je i aktivnosti koje Gradsko vijeće sprovodi kada je u pitanju omladinska politika, ali i planove za budućnost.

Službenica zadužena za mlade u Gradu Mostaru temeljito je predstavila postupak izrade Strategije za mlade te naglasila kako je glas mladi bitan kada je u pitanju izrada strategije. Pozvala je sve učesnike Razgovora da popune anketne upitnike, ali i da aktivno sudjeluju na svim dijaloškim platformama koje organizira Grad Mostar u procesu razvoja ovog strateškog dokumenta.

Predsjedavajući skupštine Vijeća mladih Grada Mostara Marko Kvesić, pozdravio je sve prisutne i svojim izlaganjem potakao mlade da se aktivno angažiraju u Razgovoru te da sudjeluju u procesima donošenja odluka.

Događaj s mladima Mostara je dio inicijative "Razgovori s mladima Mostara", koja ima za cilj izradu Strategije za mlade Grada Mostara. Ovo je treći od četiri planirana susreta s mladima Mostara koje organizira Grad Mostar u suradnji s Povjerenstvom za mlade Gradskog vijeća i Vijećem mladih Grada Mostara. Posljednji susret u okviru prvog dijela Razgovora s mladima planiran je u Rodoču (26.2.) u 18:00 sati.

Za dodatne informacije, svi zainteresirani mogu se obratiti putem e-mail adrese: [email protected].

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram