GRADSKI ODJELI
Saznaj više, učini više: Druženje mladih u Mostaru
12.02.2024
9:02

Pozivamo vas da se pridružite inspirativnom druženju u okviru platforme "Dijalog za mlade" koje će se održati u našem gradu u petak, 16. 2. 2024. godine sa početkom u 17h u prostorijama Udruge “Ambasada kulture Amplituda” na adresi Bulevar narodne revolucije 55.

"Dijalog za mlade" dio je Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identificiraju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale, te da zajednički predlože inicijative za unapređenje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja - to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužio je kao prostor na kojem su mladi izrazili stavove o potrebama i prioritetima koje imaju, a na osnovu kojih je kreiran javni poziv za predaju projekata organizacija civilnog društva koje se bave upravo pitanjima mladih.

Temeljem ranije identificiranih problema, u okviru ReLOaD2 programa su podržana četiri omladinska projekta. Upravo na ovom događaju ćemo se upoznati sa podržanim omladinskim projektima i pružiti mogućnost mladima da se direktno uključe u provedbu istih.

Očekuje nas inspirativna prezentacija projekata i prilika za učešće u projektnim aktivnostima ovih omladinskih inicijativa koje će biti realizirane u razdoblju veljača – srpanj 2024. godine na području Grada Mostar:
1. Udruženje "Klub MOSTRIP" sa projektom "Edukacijske radionice stripa"
2. Brdsko – biciklističko udruženje ”Mostar” sa projektom "Transformacija za PET - mobilijar za održivi Mostar"
3. Udruga “Ambasada kulture Amplituda Mostar” sa projektom "Razvoj omladinskog stvaralaštva u polju video produkcije"
4. Udruga za unapređenje urbane kulture, suvremene i javne umjetnosti "Rezon" sa projektom "ARTevolucija - mladi kreatori urbane vizije"

Osim što ćemo saznati više o projektima, imat ćemo čast da prisustvujemo motivacijskom govoru profesora Kasima Tatića s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Njegove priče o uspjehu, motivaciji i važnosti aktivnog sudjelovanja u zajednici pružit će nam inspiraciju da svoje snove pretvorimo u stvarnost. Ostatak večeri ćemo provesti uz odličnu zabavu i neformalno druženje za mladih uz glazbeni vremeplov sa Master Chefom, koje se organizira u okviru ReLOaD2, programa koji financira Europska unija u Bosni i Hercegovini, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Mostar.

Ovo je prilika da se povežemo, naučimo i inspiriramo zajedno!

Za potvrdu sudjelovanja potrebno je popuniti prijavni obrazac na linku prijavni obrazac, Grad Mostar.

Pozivamo sve zainteresirane mlade i predstavnike medija da nam se pridruže i budu dio pozitivnih promjena.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram