GRADSKI ODJELI
Voditelj Misije OESS-a u BiH veleposlanik Brian Aggeller u nastupnom posjetu Mostaru
10.11.2022
12:24

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić primili su u nastupni posjet voditelja Misije OESS-a u BiH veleposlanika Brian Aggellera sa suradnicima.

Osim veleposlanika Aggellera u izaslanstvu OESS-a bili su direktor Odjela za ljudsku dimenziju Ivo Lupis, šef Odsjeka za politiku i planiranje u Uredu šefa Misije Mathieu Lemoine, šef Ureda u Mostaru Ioannis Piliouris i glasnogovornica Misije Željka Šulc.

Predstavnici Grada Mostara istaknuli su zajednička nastojanja da Mostar ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH.

Prioritet gradskih vlasti u Mostaru je rješavanja problema građana i privlačenje investicija koje bi omogućile gospodarski razvoj. U cilju otvaranja mogućnosti investiranja u Grad već su donesene pojedine Odluke o pogodnostima investitorima prema kojima se refundiraju troškovi taksa i naknada koje su propisane gradskim odlukama.

Mostar ima veliki turistički potencijal i ova oblast bit će regulirana formiranjem Turističke zajednice Grada Mostara za čije formiranje su stvoreni svi preduvjeti.

Veleposlanik Brian Aggeller i njegovi suradnici naglasili su kako su u Mostaru vidljivi pozitivni koraci nakon što je riješena politička kriza. Zahvalili su gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na dosadašnjoj suradnji navodeći kako su uvijek spremni pomoći u izazovima koji stoje pred njima.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram