GRADSKI ODJELI
Služba za inspekcijske poslove od 8.7. do 31.8. provodi inspekcijske nadzore
05.07.2024
15:17

Na osnovu zahtjeva Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK/Ž, za provođenjem pojačanih inspekcijskih nadzora u tijeku trajanja turističke sezone na području HNK/Ž , Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta na području Grada Mostara, da će se u periodu od 8. 7.2024. -31. 8.2024.god., provesti inspekcijski nadzori sa ograničenim obimom djelovanja u predmetu kontrole odobrenja za obavljanje djelatnosti, naplate boravišne takse, članarina turističkoj zajednici, izdavanje računa kao i drugo što može predstavljati povredu materijalnih propisa iz predmetne oblasti.

Zajednički inspekcijski nadzori od strane turističko-ugostiteljskih inspektora grada Mostara i tržno-turističkih inspektora Inspektorata nadležnog Ministarstva HNK/Ž, za područje grada Mostara, provesti će se u koordiniranoj akciji u periodu od 8.7.2024.-21.07.2024.

Izvan navedenog perioda, inspektori Grada Mostara, raditi će samostalno, ali sa istim predmetom nadzora, sa obavezom periodičnog izvještavanja nadležnog Ministarstva o izvršenim inspekcijskim nadzorima za referentni period, odnosno do 31.8.2024.

Također, tržišna inspekcija grada Mostara će u saradnji sa tržišnom inspekcijom Inspektorata nadležnog ministarstva, u navedenom terminu, provesti koordinirane nadzore u okviru svojih ovlaštenja i odgovornosti. Predmet nadzora, sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost trgovine u gradu Mostaru, uključujući benzinske stanice.

Pozivamo fizičke i pravne osobe koje će sa aspekta djelatnosti koje obavljaju, biti predmetom predstojećih inspekcijskih nadzora, da svoje poslovanje, ukoliko to dosad nisu uradili, usuglase sa važećim Zakonima (Zakon o turističkoj djelatnosti HNK/Ž i Zakon o unutrašnjoj trgovini FBiH), kako bi se izbjeglo sankcioniranje za zatjecanje u prekršaju.

Služba za inspekcijske poslove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram