GRADSKI ODJELI
Strategija za mlade: Četvrti 'Razgovor s mladima Mostara' održan u Rodoču
27.02.2024
7:01

Veliki broj mladih prisustvovao je jučer na četvrtoj sesiji Razgovora s mladima Mostara organiziranom u prostorijama MZ Rodoč, gdje su prisutni naglasili važnost aktivnog učešća mladih u oblikovanju dokumenta Strategije za mlade Grada Mostara. Osnovni cilj dokumenta jeste identificiranje problema i potreba s kojima se mladi suočavaju.

Susret s mladima je otvorio vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara i član Povjerenstva za mlade Gradskog vijeća gospodin Stanko Ćosić, koji je istaknuo bitnost izrade strateškog dokumenta kao što je Strategija za mlade. Naglasio je i aktivnosti koje Gradsko vijeće sprovodi kada je u pitanju omladinska politika, ali i planove za budućnost.

Predsjednica Vijeća mladih Grada Mostara Sara Kazazić prisutne je pozdravila i kratkim izlaganjem pružila informacije o radu Vijeća mladih i važnosti angažiranja mladih u Razgovoru i procesima donošenja odluka.

Postupak i proces izrade Strategije za mlade prezentirala je Službenica za mlade Grada Mostara naglasivši kako je glas mladih bitan kada je u pitanju izrada Strategije. Pozvala je sve učesnike Razgovora da popune anketne upitnike, ali i da aktivno sudjeluju na svim dijaloškim platformama koje organizira Grad Mostar u procesu razvoja ovog strateškog dokumenta.

Događaj s mladima Mostara je dio inicijative "Razgovori s mladima Mostara", koja ima za cilj izradu Strategije za mlade Grada Mostara. Ovo je četvrti planirani susret s mladima Mostara organiziran od strane Grada Mostara u suradnji s Povjerenstvom za mlade Gradskog vijeća i Vijećem mladih Grada Mostara.

Prisutnim je najavljena prezentacija rezultata istraživanja koja će biti razrađena u prijedlogu dokumenta o čemu će učesnici biti blagovremeno informirani.

Za dodatne informacije, svi zainteresirani mogu se obratiti putem e-mail adrese: [email protected].

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram