GRADSKI ODJELI
Strategija za mlade: Održana prva sesija 'Razgovora s mladima Mostara' u Blagaju
21.02.2024
11:39

Dom kulture Blagaj sinoć je bio mjesto prvog u nizu Druženja sa mladima Mostara u sklopu planiranih Razgovora sa mladima Mostara za proces izrade i donošenja Strategije za mlade Grada Mostara.

Druženje je u svojstvu domaćina otvorio predsjednik Komisije za mlade Gradskog vijeća, gospodin Jasmin Pandur, koji je u uvodnim riječima istaknuo značaj i važnost donošenja dokumenta Strategije za mlade, kao i uključenosti mladih u proces izrade sa retrospektivom na prethodni period svog društvenog aktivizma.

Predsjednica Vijeća mladih Grada Mostara Sara Kazazić obratila se mladima naglasivši važnost dijaloga mladih i participacije u procesima u kojima mladi i donositelji odluka surađuju i zajedno pružaju preporuke za poboljšanje položaja mladih. Prisutne je pozvala za direktnu uključenost u radu Vijeća mladih i aktivnostima koje Vijeće provodi.

Važnost uključenosti i aktivizma mladih i civilnog društva za zajednicu u odnosu na odgovornosti i obaveze proistekle iz Zakona o mladima FBiH, kao i detaljnu prezentaciju o procesu izrade Strategije za mlade prisutnim je prezentirala Službenica za mlade Grada Mostara.

Kroz druženje sa mladima prisutni su istaknuli važnost zajedničkog promoviranja i provedbi aktivnosti izgradnje povjerenja i jačanja društvene kohezije u ovom i sljedećim procesima. Naglasili su da je pružena idealna prilika za donošenje prijedloga, te izricanje stavova i potreba mladih i kroz popunjavanje ankete koja je objavljena na službenim stranicama Grada.

Druženje sa mladima u Blagaju prvo je od četiri planirana Druženja sa mladima Mostara kojeg organizira Grad Mostar u suradnji sa Povjerenstvom za mlade Gradskog vijeća i Vijećem mladih Grada Mostara.

Naredna druženja će se održati u Bijelom Polju (21.2.), Ilićima (22.2.) i Rodoču (26.2.) u 18:00 sati.

Dodatne informacije svi zainteresirani mogu dobiti putem e-maila: [email protected]

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram